Google Reklam İle Telefon Aramaları Alın

  • Blog
  • /
  • Google Reklam İle Telefon Aramaları Alın
19 Nis 2018

Google reklam optimizasyonları arasında telefon ile arama almak birçok işletme ve firma tarafından tercih edilmektedir. Müşterilerinizin web sitenize girmesi yerine telefon ile sizi arayıp bilgi almasını isteyebilirsiniz. Telefon ile arayan müşterilerinize ürün veya hizmetinizi daha iyi anlatacağınızı düşünebilirsiniz. Eğer sizde Google’da ürün ve hizmetleriniz ile ilgilenen kişilerin sizi telefon ile aramasını istiyorsanız

Google reklam ile telefon aramaları

rehberimizi inceleyin.

Google telefon reklamları ile müşterilerinizin sizi aramasını sağlayabilirsiniz. Üstelik reklamlarınızı gören kitle sizi aramazsa yani reklamınıza tıklamazsa hiçbir ücret ödemezsiniz. Özellikle mobilde arama yapan kullanıcıları hedeflemek için kullanılan bu reklam olumlu sonuçlar vermektedir.

Türkiye’de 80 milyonluk nüfusun yarısı internet kullanmaktadır. Birçok mobil kullanıcısı günün 7 saatini internette dolaşarak ve sorgu yaparak geçirmektedir. Ortalama olarak bir internet kullanıcısı günde 3 arama sorgusu gerçekleştirmektedir. Telefon ile arama reklamları ülkemizde olumlu performans göstermektedir. Yalnızca telefon araması üreten reklamlar, doğrudan işletmenize yapılan aramalar başlatır ve müşterileri web sitenizin açılış sayfasına yönlendirmez.

Telefon Aramalarını Kimler Kullanmalıdır?

Yerel bir işletmeye sahipseniz, ürün ve hizmetinizi arayan yakınınızda olan müşterilerinizin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Ürün ve hizmetlerinizin telefon ile satışa uygun olduğunu düşünüyorsanız telefon reklamlarını kullanabilirsiniz. Satış temsilcilerinizin yeni müşteriler bulmasını sağlamak, müşterilerinizi direkt satış temsilcilerinize yönlendirmek için oldukça kullanışlıdır.

Telefon Aramalarını Kullanmanın Sağladığı Yararlar

İkna: Telefon aramaları ile sizi arayan müşterinizi telefonda daha rahat ikna edebilirsiniz. Ürün ve hizmetiniz ile ilgili kafasında soru işareti olan müşterinin sorularını yanıtlayabilirsiniz. Böylece satışa teşvik edebilirsiniz.

Daha ayrıntılı bilgilendirme: Ürün veya hizmetinizin anlatılması görsellerle ya da video ile anlatılması zor olabilir. Ürün ve hizmetiniz ile ilgili daha ayrıntılı bir anlatım sağlayabilir ve müşterinizin sizi anlamasını sağlayabilirsiniz.

Kitlenizin telefon numarasına ulaşmak: Müşterilerinizin telefon numarasına ulaşabilirsiniz. Bu size birçok yarar sağlayacaktır. Doğrudan bir pazarlama stratejisi gerçekleştirebilirsiniz. Müşterinizin telefonu ile SMS kampanyaları ya da re marketing ile reklamlarınızı gösterebilirsiniz.

Tüm bu hizmetler için yalnızca kullanıcılar web sitenize gitmek veya işletmenizi telefonla aramak için reklamı tıkladığında ödeme yaparsınız. Her gün milyonlarca arama yapılan Google'da, müşterilerinizin markanızı fark etmesini, sunduğunuz ürün veya hizmetleri değerlendirmesini ve işlem yapmasını sağlayabilirsiniz.