Dijital Dönüşüm

  • Blog
  • /
  • Dijital Dönüşüm
20 Kas 2017

Müşterilerine yeni medya ile ulaşma fırsatını kullanmak isteyen birçok reklamveren ticareti, dijitale taşımayı istemektedir. Ancak birçok işletme sahibinin düşündüğünün aksine, internetten satış yapmak, marka itibarını artırmak, yeni müşterilere ulaşmak yalnızca web sitesine sahip olmakla mümkün değildir.

Yoğunlukla işletmelerin pazarlama departmanına yama olarak düşünülen dijital pazarlama, gelenekselden farklıdır ve ayrı bir çalışma planı gerektirir. Geleneksel pazarlama yapısından kurtulamamış bir dijital pazarlama planı varolan müşterilerin kaybedilmesine, itibarın zedelenmesine, pazar payının azalmasına neden olabilir. Dijitalde reklamın iyisi vardır, kötüsüne yer yoktur.

Dijital Pazarlama

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Geleneksel pazarlama yöntemlerinden farklı olarak hedef kitlenin kolayca markaya ulaşabileceği, düşüncelerinin dikkate alınması gerektiği, aralıksız etkileşimi zorunlu kılan bir iletişim tarzını temsil etmektedir.

Dijital pazarlama ileriyi görmeyi, strateji oluşturmayı, planlı çalışmayı, sürekliliği ve şeffaf bir iletişimi zorunlu kılmaktadır. Geleneksel medyadan farklı yöntemler ile ürün/hizmet ve markanın desteklenmesi ve tanıtılması amacıyla internet platformları kullanılmaktır.

Dijital pazarlama teknolojik seviyede başlayan ancak hayatın her anında etkisini gösteren stratejiler bütününü oluşturmaktadır. İnternet kullanıcılarının artmasını fırsat bilen markalar, mesajlarını iletecekleri kitlelerin hazır olarak dijital mecralarda toplanmasını işletme çıkarları için kullanmış ve yoğun bilgi trafiği yaratmışlardır. Hedef kitleyi doğru tespit etmek ve ilgi çekici içeriklerle dikkat toplamak rakiplerin arasında bir çekişmeye dönüşmüş ve stratejik düşünmeyi zorunlu kılmıştır.

Dijital pazarlama doğru sonuçların gerçek zamanlı olarak görülmesine olanak tanımasıyla verimli bütçe planı oluşturulması açısından memnun edici sonuçlar vermektedir. İnternetin olduğu her yerde dijital pazarlama yapabilirsiniz. Türlerini şu şekilde sıralayabiliriz.