Google Reklam Sıralaması

  • Blog
  • /
  • Google Reklam Sıralaması
21 Kasım 2017

Google Ads (AdWords), Google’ın reklamcılık platformu olarak uzun süredir Türkiye’deki pastanın büyük bir bölümüne sahiptir. Geleneksel medyanın aksine kesin dönüş odaklı müşterilere ulaşma şansını artıracak hedeflemelere olanak tanıyan Google ads (AdWords), büyük - küçük birçok işletme tarafından tercih edilmektedir.

Potansiyel müşterilerin sizi bulmasını sağlayan Google reklamlarında üst sıralarda yer almak nihai hedeftir. Günümüz kullanıcısı merak ettiği her konu hakkında Google’da arama yapar ve karşısına çıkan ilk sonuçlara tıklar. Genellikle ilk tıklamalarda aradığını bulur ve aramayı sonlandırır. Çünkü ilk sırada çıkan sonuçlar aramasıyla en ilişkili olanlardır.

Peki Her Aramada İlk Sırada Çıkmak Mümkün mü?

Google Ads (AdWords)’te reklamların arama sonuçlarında görüneceğini ya da hangi sırada görüneceğini belirleyen bir sistem bulunmaktadır. Bu sistem açık artırma olarak adlandırılan bir süreci kapsamaktadır.

Google Ads (AdWords) Reklamlarında Açık Artırma

Google Reklam bu açık artırmada anahtar kelimeyle eşleşen tüm reklamları bulur ve bir eleme gerçekleştirir. Bu eleme reklam optimizasyonunda belirlenen yer, zaman, hedef kitle ya da onaylanmamış reklamların göz ardı edilmesi anlamına da gelmektedir. Kısacası, dahil etmediğiniz bir konumda gerçekleşen aramada, reklamınız açık artırmadan çıkarılır ve yüksek reklam sıralamasına sahip olan reklamlar gösterilir.

Reklam Sıralaması Nedir?

Reklam teklifi, reklam kalitesi ve uzantılar ile diğer reklam biçimlerinin bir kombinasyondur. Reklamlarınız için çok yüksek bütçeler ayırmanız ilk sırada çıkmanız için yeterli değildir. Kalite puanı ve alaka düzeyi sizden daha yüksek olan rakibiniz daha az maliyetle sizin reklamınızın üstünde görünebilir.

Kalite Puanı Nedir?

Reklamlar, anahtar kelimeler ve açılış sayfalarınızın kalitesine ilişkin bir tahmin olarak ifade edilen kalite puanı, maliyetlerin düşmesini ve daha iyi reklam konumları elde edilmesini sağlamaktadır. Kalite puanı tahmini tıklama oranı, reklam alaka düzeyi ve açılış sayfası deneyimi ile ilgili bir ölçeklendirmedir. Bu sebeple reklam optimizasyonu doğru şekilde yapılmalı ve kalite puanı yükseltilerek reklam harcamaları azaltılmalıdır.

Açılış sayfası deneyimi Nedir?

Web sitenizin açılış sayfasının verdiğiniz reklamı ile ne kadar alakalı ve faydalı olduğunu tahminen ölçen Bir Google ads aracıdır. Sizin kurumsal veya e-tcaret sitenize göre yüksek puanlara sahip açılış sayfaları sizinkinden daha iyi düzenlenmiştir ve kullanıcının arama kelimeleri ile uyuşan metinler içerir anlamına gelir. web sitenize gelen müşterilere iyi bir deneyim yaşatabilmeniz için Açılış sayfası deneyimi durumu, puanı yüksek olmalıdır. böylece satış veya kayıt işlemleri gibi dönüşümleri elde etmede şansınız daha yüksek olur. Açılış sayfanızın kullanıcılarınız için anlaşılır, faydalı ve anahtar kelimeleriniz ve içeriğinizi aratanları, aradıklarıyla alakalı olduğundan emin olmalısınız. Tüm bahsettiklerimiz, açılış sayfası deneyimi puanınızı belirlemede rol oynar.