Etkili Anahtar Kelimeler

  • Blog
  • /
  • Etkili Anahtar Kelimeler

Anahtar kelimeleriniz, potansiyel müşterilerinizin, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi bulmak için kullanacağı terimlerle eşleşmelidir.

1. Müşterilerinizin ürünlerinizi veya hizmetlerinizi tanımlamak için kullanacağı terimleri veya kelime öbeklerini ekleyin.

2. Reklamınızın temasıyla doğrudan alakalı olan spesifik anahtar kelimeler seçin.

3.Tüm anahtar kelimelerinizi ve reklamlarınızı bir reklam grubuna eklerseniz, kadın gece ayakkabısı arayan bir müşteri, erkek tenis ayakkabılarıyla ilgili reklamınızı görebilir. Bu yüzden reklamlarınızı reklam gruplarına ayırın.

4. İki veya üç kelimeden oluşan anahtar kelimeler (kelime öbeği) genellikle en etkili olanlardır.

Negatif Anahtar Kelimeler

İlgisi en yüksek müşterilere ulaşmanıza, maliyetlerinizi düşürmenize ve yatırım getirinizi (YG) artırmanıza yardımcı olabilir.

Negatif Anahtar Kelimeler; Reklamınız bu terimleri arayan veya bu terimleri içeren siteleri ziyaret eden kullanıcılara gösterilmez.

Negatif anahtar kelimeler ile aşağıdakileri yapabilirsiniz:

1.Reklamınızın sunmadığınız ürün ve hizmetleri arayan veya bu ürün ve hizmetlerle ilgili web sitelerini ziyaret eden kullanıcılara gösterilmesini engelleyebilirsiniz.

2.Reklamlarınızı, tıklama olasılığı daha yüksek olan kullanıcılara gösterebilirsiniz.

3.Para harcayıp getiri elde edemeyeceğiniz anahtar kelimeleri hariç tutarak maliyetleri azaltabilirsiniz.

Anahtar Kelime Eşleme Türleri

Reklamlarınızın hangi aramalarda tetikleneceğinin kontrolu için eşleme türleri kullanılır.

Örneğin : Geniş bir kitleye göstermek için geniş eşlemeyi veya belirli müşteri gruplarına odaklanmak için tam eşlemeyi kullanabilirsiniz.

Anahtar kelimeler ne kadar genişse anahtar kelime trafik potansiyeli okadar fazla olur.

Anahtar kelime ne kadar darsa söz konusu anahtar kelime bir kullanıcının aramasıyla o kadar alakalı olur.

Geniş Eşleme : Olası en yüksek arama trafiğini amaçlıyorsanız iyi bir seçimdir. Bir arama teriminin anahtar kelime terimlerin izi herhangi bir sırada içermesi durumunda (başka terimlerle birlikte de olabilir) reklamınız gösterilebilir.Alaka düzeyi son derece düşük olan anahtar kelimeleri negatif anahtar kelime olarak eklenmelidir.

Plus eşleme : Bir kullanıcı tarafından yalnızca bu düzenlenmiş terimleri veya düzenlenmiş terimlerin yakın varyasyonlarını herhangi bir sırada içeren aramalar yapıldığında gösterilir. Düzenleyici, sıralı eşlemeli veya tam eşlemeli anahtar kelimelerde kullanılamaz.

Geniş eşlemeden daha az reklam trafiği alabileceğiniz anlamına gelse de, alaka düzeyini artırmak istiyorsanız, geniş eşleme düzenleyiciyi kullanmak iyi bir seçimdir.

Sıralı Eşleme : Sıralı eşlemede, kullanıcılar tam olarak anahtar kelimenizi kullanarak veya anahtar kelimeniz in başına ya da sonuna başka kelimeler ekleyerek arama yaptığında reklamınız gösterilebilir. Ürünüz veya hizmetinizle alakalı olmayan terimleri arayan müşterilere reklam gösterme olasılığı daha düşüktür.

Tam Eşleme : Tam eşlemede reklamlarınız, yalnızca kullanıcılar aramada başka terimler olmadan tam olarak anahtar kelimenizi aradığında gösterilir.